kolmapäev, 3. veebruar 2016

Miks on Balil nii palju kauneid ööbimiskohti?

Asjalood on nüüd nii kaugel, et kõik lennupiletid on täielikult olemas ja kodumaale oleme reisi lõpus tagasi tulemas. Vähemalt piletite järgi. Eks vaatame, mis olukord siis on, kui reisi viimane päev kätte jõuab, sest paradiisist on raske lahkuda. Ilmselt mossitame mõlemad lennujaamas ja keeldume Check-ini tegemast. Paradiisist tagasi sombusesse Eestisse, oeh. Aga mõtleme siiski esmalt selle unistuse täitumisele ja imelisse kohta kohale jõudmisele. Sõna paradiis annab vastuse ka postituse pealkirjale.

Nii nagu omalkäel planeeritud reisile kohane, tuleb üks hetk hakata vaatama ka ööbimiskohti. Balil ajaks ilmselt telk ka asja ära, aga olgem ausad, me oleme mugavad eestlased ja tahame ikka voodis magada. Või võrkkiiges. Või kummimadratsi peal kuskil mõnusas basseinis ulpides, kust silma looja lastes paistavad kas a) kaunid mäed, b) riisipõllud või c) palmid. Päikeseloojang lisab ainult täppe i peale juurde.

Rääkides hotellidest, bungalow'dest, motellidest, villadest, kodumajutustest või mis iganes variantidest veel, siis valiku tegemine on äärmiselt keeruline. Esmalt sattusid vaatluse alla Airbnb lehel olevat pakkumised. Juba siis oli näha,et ilusaid ja toredaid, odavaid ja kalleid, eelarvesse mahtuvaid ja eelarvet natukene lõhkiajavaid (aga pole hullu, elame vaid korra ja vanaemade juures saab alati kõhu täis ja head-paremat veel kaasa ka, samas Eestis on siis suvi veel ees ja peale paradiisireisi on võib-olla aeg Eesti suve vormi end ajada) kohti on mitmeid, mille vahel valida. Mida rohkem surfasime, seda suuremaks valik läks ja valikute tegemine tundus pea võimatu. Asjaolusid raskendas ka see, et me soovime ööbida erinevates kohtades ning päevade jaotust on keeruline teha. Väike saar, aga nii palju vaadata! Kindel on see, et ööbimisi tuleb võtta nii Bali saarel kui Gili saartel. 

Kui Airbnb lehel tundus juba mitmeid valikuid olevat, mille vahel lõppotsust langetada, siis ilmnes huvitav asjaolu. Veebruari algus ja inimesed broneerivad juba nii kaugele ette (oh, mida üllatust. Ise teeme ju seda sama siin hetkel! Blond hetk.) ning mitmed valikud on kas läinud või hinnad mitmekordistunud. Kuna Hanna on hull aktivist, siis hakkas ta uurima pakkumisi ka Booking.com ja Expedia lehtedelt. Võite kolm korda arvata, kui palju kergemaks otsused läksid! Minu mõistus on juba kokku jooksnud, sest valiku langetamine on nii keeruline. Pelgalt piltide järgi otsustada ei saa, alati tuleb vaadata ka kõigega kaasnevat.

Ühe asja oleme praeguseks hetkeks selgeks saanud - me mõlemad oleme Ubudi piirkonda armunud! Vähemalt piltide järgi. Kas suudate endale ette kujutada sellist olukorda, kus naudite palmi all basseinis olles kaunist vaadet mägedele või metsale.. Selle kirjelduse mõistmiseks vaadake järgmisi pilte. Mis emotsioonid tekivad?





Kaunis, eksole? Meie arvates ka. Ja mõistagi on valiku tegemine sellises olukorras keeruline. Vägagi keeruline! Eks me siin nüüd saadame üksteisele linke edasi-tagasi ja ahhetame-ohhetame kuni lihtsalt tuleb miskit ära otsustada. Lõpuks peaks mitu varianti loosirattasse viskama ja pimesi mingi valiku tegema. 

Ahjaa, vastus pealkirjale. Nii imeline saar saab endale lihtsalt võimaldada nii mitmete kaunite majutuskohtade olemasolu. Ja muidugi see väike ebaoluline asjaolu ka, et tegemist on ju turistidest kubiseva saarekesega. Igal mündil mitu külge. 

Aga olgu, tagasi pesasid vaatama! :)

Mmmuah,
Kärry

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar