teisipäev, 23. veebruar 2016

Muudatused ja muutused teevad asja ainult põnevamaks

Mis meeldejääva reisi planeerimine see oleks, kui selle kõigega erinevaid sekeldusi ei kaasneks? Veebruari keskel tuli SAS-ilt kiri, et 06.04 lend suunal Tallinn-Oslo on tühistatud. Lennufirma poolt pakutav alternatiiv oleks ette näinud suunda Tallinn-Stockholm (Arlanda)-Oslo sama päeva varahommikul. Muidu poleks sellel variandil väga viga olnudki, kuid asja juures oli üks tõeliselt suur AGA. Nimelt oleks Arlandas aega ainult 30 minutit, et ühelt lennult teisele jõuda. Arvestades lennujaama suurust, poleks sellega probleemi, kuid arvestada tuleb asjaoluga, et meiega on kaasas ka pagas. Tehes veel hiljem ümberistumise Qataris, poleks just kõige meeldivam kui pagas juba Euroopas omalkäel seiklemist alustaks. 

Kuna SAS ei suutnud meile sobivat lendu välja pakkuda, siis otsustasime raha tagasi küsida ja uued lennupiletid broneerida. SAS-i asemel lendame Oslosse nüüd Norwegianiga, piletihind küll soodsam, aga eks lennujaamas selgub, kui palju pagasi eest veel juurde peame maksma. SAS oli selles osas parem valik, et nende lennupileti hind sisaldab koheselt 20kg äraantavat pagasit. Norwgiani soodne piletihind sisaldab vaid kaasaskantavat pagasit ning iga äraantava pagasi eest tuleb maksta lisatasu. Lennupileteid broneerides näitas süsteem vaid hinnangulist pagasimaksumust, seega see selgub hiljem, kas uus lend on meile nüüd soodsam variant kui varasem või mitte.

Uue lennuga kaasnes ka üks positiivne asjaolu - me saame mõned tunnid kauem magada! Või asju pakkida. Või Facebookis olla. Kes seda teab. Varasema 11:00 väljumise asemel lendame nüüd hoopis poole 2 paiku. Oslost lendame edasi kell 6 õhtul. Seega ei pea Oslo lennujaamas väga palju niisama istuma. Qataris saame niikuinii mõnusalt passida, kuid siis on öised tunnid seal ning saame natuke lennujaama põrandatel või toolidel aega veeta. 

Hotelli valikutes tekkis ka väikeseid muudatusi. Kui algul olime kindlad, et veedame paar ööd Pertiwi Bismas, siis broneerimise ajaks olid hinnad juba liiga kõrgeks läinud ning otsustasime sellest variandist loobuda, et rohkem krabisevat muude toredate tegevuste jaoks jääks. 

Ülejäänud vahepeal sõelale jäänud uneasemetest pikemalt juba järgmine kord.

Mmmuah,
Kärry

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar