esmaspäev, 21. märts 2016

Kui õige adopteeriks ühe kilpkonna

Lennuni on jäänud 15 päeva, 14 tundi ja 33 minutit. Paras aeg taaskord avada üks Chrome'i aken, et Bali vaatamisväärsusi must visit listi kirja panna. Ühest tabist on mõne minuti järel saanud juba oma 15 tabi. Igal vahelehel on veel omakorda mitukümmend linki, mis ootavad läbi klõpsimist.

Piisab vaid Google'i aknasse "What to do in Bali" kirjutamisest, kui Su ees avaneb terve maailm, mis järgnevad paar tundi väga kiirelt mööduma paneb. Otsingutulemused on tavapärased - "The Top 10 Things To Do In Bali by TripAdvisor", "48 incredible things to do that prove Bali is the craziest", "First-timers guide: 20 things to do in Bali". Lõputu valik loetelusid, mis teatud määral kattuvad. Kui nendest listidest edasi klõpsida, avaneb juba uus maailm, kus on omakorda ära toodud 10 parimat hotelli, 20 parimat restorani, 30 parimat tegevust üksikutele ja paaridele, noortele ja vanadele, 5 põhjust miks teha seda ja teist, miljon põhjust, miks alati tagasi tulla jne. 

Olles paari tunni jooksul välja kirjutanud mõningaid kohti, mida kindlasti peaks külastama -templid, metsad, maailma kõige kallimat kohvi (Kopi Luwak) tootev kohviistandus, Tegalalang'i riisipõllud - jäi silma üks eriti ahvatlev pakkumine. Kui õige adopteeriks ühe kilpkonna! 


Väikeseid kipsisid saab "adopteerida" mitmes kohas. Kuta Beach Sea Turtle Center on üks nendest kohtadest, mis hoolitseb selle eest, et munadest kooruksid väikesed kilpkonnad, kes edukalt oma rännakuid saaksid alustada. "Valvurid" patrullivad rannas terve öö, et märgata munema tulevaid kilpkonnasid. Kui emad on lahkunud, viiakse munad turvalisse kohta, kus need 45-60 päeva jooksul kooruvad. Koorumisele järgneval päeval viiakse beebid randa tagasi. Selleks, et tõsta teadlikkust kilpkonnade ohus olemisest ning et oma tegemisi ära majandada, on loodud kilpkonnade "adopteerimise" programm, kus inimestel on võimalik omaltpoolt väike toetav summa anda, kilpkonnadele nimi panna ning nad pikale rännakule saata. Arvestades olukorda, et koorumine toimub üldjuhul aprillist oktoobrini, siis on väike hirm, et nendel päevadel, mil me Kutas oleme, pole ükski pisike koorunud. Uurides asja veel edasi, siis ilmnes, et Seaturtle.org lehe kaudu on võimalik lausa adopteerida kilpkonn nii, et saad satelliidi järgi jälgida, kus su lemmikloom on! How cool is that!?!



Päris nunnu värk igatahes! Tahaks ka mõne kilpkonnabeebi rannal maha panna ning vaadata, kuidas ta oma jäsemeid sirutab, teistega ühe kiire võiduajamise maha peab ja õigel hetkel päikeseloojangu poole ujub. 

Mmmuah,
Kärry

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar