pühapäev, 10. aprill 2016

1. päev: Monkey Forest

 Esimese päeva jalutuskäik viis meid ahvimetsani välja. Ametlik nimi on sellel Sacred Monkey Forest Sanctuary, mille alal asub ka Hindu templite kompleks. Kogu pühamu ala peaks olema umbes 10 hektari suurune, kuid turistidele jalutamiseks ning teedega kaetud ala on küllaltki väikene. Enamus pargist on väga mägine ning kaetud enam kui 100 erineva puuliigiga. Väidetavalt on pargis kokku üle 600 ahvi ning kui algselt arvata, et kõik liiguvad kus tahavad, siis päris nii see pole. Igal "hõimul" on oma piirkond, kus nad on. Täiskasvanud ahvid on üldjoontes rahulikud ning ei tülita inimesi, kes neist rahulikult mööduvad. Kui aga silmapiirile ilmub midagi söögiga seonduvat, on parem olla ettevaatlik. Nad võivad sind üllatada igal momendil ning nii kiirelt selga hüpata, et ei saa arugi, mis toimub. Ettevaatlik tasub olla ka väikeste ahvidega, sest nende osas on emaahvid väga kaitsvad ning võivad inimesi rünnata. Veepudeleid ei tasu samuti liiga kergelt käes või koti küljes hoida. Neid nad armastavad ka!

Rahulikus tempos, aeg-ajalt ahve vaadates ning pilte-videosid tehes, kulus meil seal pargis kokku umbes tund aega. Sissepääs maksis 15.000 ruupiat ehk meie raha siis 1 euro. Juba väravast sisenedes jooksid erineva suurusega pärdikud vastu. Sealsed ahvid on väga aktiivsed ning uudishimulikud. Kõik läikivad kulinad on soovitatav kotti ära peita, sest nende käest enam oma kraami tagasi ei saa. Esimesed kümmekond minutit pargis möödusid väga rahulikult. Siis aga läks madinaks. Selle kohta ka üks amatöörvideo. Mõnusat naermist pühapäeva õhtusse:


Video sisu: pildistasime rahulikult ahve ning jälgisime nende elurütmi. Otsustasin ahvidest video jäädvustada, kui äkitselt lendas kohale üks ahvibeebi. Ega ei osanud midagi mõelda ega arvatagi, rippus siis maksimaalselt mõned sekundid mu riiete küljes ning hammustas käeketti, kui kohale lendas - üllatus, üllatus - ahvibeebi ema! Lõi siis teine oma hambad mulle külge ja samal ajal lendas kohale ka teine suur pargi põlisasukas. Ju see gäng arvas, et ma nende beebi minema viin või miskit. Õnneks oli pargivalvur kohe platsis ning peksis peo laiali. 


Edasi tutvusime pargi kauni loodusega ning üritasime ahvidele mitte ette jääda. Hiljem pilte ja videosid ka sellest! 

Mmmuah,
Kärry

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar